Siirry pääsisältöön

Sisämateriaalit



Suunnittelua ja valintoja
En tiedä onko kaikilla näin, mutta valinnat ja varsinkin niiden lukkoon lyöminen osoittautuivat meille kohtuullisen hankaliksi. Vaikka meillä oli visio, millaiselta kotimme tulee näyttämään, päätösten lukkoon lyöminen hirvitti.😱 Tämä rakentaminen onkin nykyään hankalaa, pelkkiä valintoja ja suunnittelua koko ajan 😁. Onneksi on taas ammattilaisia patistamassa ja varmistamassa päätöksiämme! RTV:llä vastassamme oli niin tehokas suunnittelija, että huh!

Halusimme sisustuksesta melko neutraalin, tarkoitus on sitten tauluilla ja esineillä tuoda väriä kotiin. Uskon että toiveemme neutraalista sisustuksesta johtuu siitä, että meillä on lähes aina ollut sieltä ja täältä saatuja kalusteita ja remonttia ollaan tehty aina jostakin nurkasta. Nyt on kiva saada yhtenäinen värimaailma. Minulla varsinkin on käsitys että vähemmän on enemmän. Toivon, että uudessa kodissamme tavarat ovat suureksi osaksi piilossa ja oikeilla paikoillaan. Tavoitteena on myös, että siivouksen takia mattoja ja verhoja olisi mahdollisimman vähän.Täpötäydet kaapit ja  pöydät ahdistaa, haluan mieluummin tilaa ja avaruutta.Eli tähtäimessä on tyypillinen skandinaavinen sisustus.


Lattiat

Valitsimme eteiseen ja käytävään tumman, ison ja "rouhean" laatan: Prostone black 30x60. Alun perin haaveilin hyvin vaaleista lattioista mutta sekä käytännöllisyys että yhteneväisyys takan kanssa vahvistivat laattalattian väriksi tummanharmaan.



Keittiö, olohuone ja makkarit tulevat vaalealla laminaatilla, Lamella long Chantilly oak. Tämä laminaatti on nyt uusinta uutta, paksua ja pitkää "lautaa". Edellisessä kodissamme meillä oli lankkulattia mikä oli kyllä ihana, mutta koiran kynnet pilasivat ne muutamassa vuodessa lattian hiomisen jälkeen. Laminaatti on huoleton ja edullinen, tosin tämä laminaatti ylitti budjettimme jonkin verran, en uskalla laskea paljonko... Tässä sain kuitenkin sitä kaipaamaani vaaleaa lattiaa. Ties vaikka meille tulisi vielä koirakin!



Kodinhoitohuone ja vessa ovat pientä tummaa laattaa. Laatta on aika peruslaattaa, mutta sopii hyvin muuhun sisustukseen.



 Pesuhuoneen ja meidän makkarimme walk-in closet sekä makkarin pesutilan lattiat ovat pientä vaaleaa laattaa, Exil white  antislip 10x10, vetemme kalkkipitoisuuden takia. Laatta on hyvin rosoista liukastumisen ehkäisemiseksi. Olisi ollut hienoa saada iso lattialaatta myös pesuhuoneeseen, jolloin lattiakaivo olisi tullut seinän viereen, mutta tähän budjettimme ei antanut periksi.


Seinät

Kaikki seinät maalataan, näin saamme kolmeen kertaan maalatut seinät, tapettia voimme laittaa itse myöhemmin jos siltä tuntuu. Nyt kuitenkin halusimme vain maalia.
Olkkarin ehjä seinä tulee harmaaksi.


Nuoremman tytön yksi seinä tulee vaalean harmaalla tehostevärillä.



Ja vanhemman tytön yksi seinä tulee vaalean lilalla tehostevärillä.



Kaikki muut seinät ovat valkoisia.

Seinälaatat

Keittiön välitilaan valitsimme reunoistaan rosoiset, tillimäiset ja valkoiset laatat,
Oxford cool 7,5x30 tiililadonta.


Kodinhoitohuoneen välitilaan tulee tiilimäistä harmaata laattaa, Century grey brillo 7,5x15. Tuo vaalea läntti on heijastus, mutta väri ei kuitenkaan ole täysin tasainen.



Pesuhuoneen suihkuseinä, johon on tehty suihkuseinän levyinen syvennys purnukoille, tulee isolla tummalla laatalla, Nero acapulco 30x60 kiiltävä.


Suihkuseinämän purnukkakotelon takaseinämä tulee vaaleasta mosaiikkilaatasta, Mosaico cmx 0423 arkki 30x30, vaikka en olisi ikinä uskonut että meille tulee mihinkään mosaiikkilaattaa!



Muuten pesuhuoneeseen tulee valkoiset isot laatat seiniin, kuten myös päävessan seiniin..

Makuuhuoneen pesutilojen seinälaatat ovat sementtiseinää jäljitteleviä laattoja, Tibet perla 25x40.


Kyllä oli hauskaa valita tämän tehokkaan suunnittelijan kanssa materiaalia. Hän ei epäröinyt sanoa miehelleni: "Sanoinhan että et tuu pysyyn perässä"kun keskustelimme laatoista. Hän osasi myös katsoa minuun tyylillä joka kertoi: "Et oo tosissas, toi on niin last season". Muutaman kerran kyllä räjähdimmekin nauramaan.

Mutta olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen, valkoinen ja harmaa ovat vallitsevia värejä. Saatiin myös hyvä vinkki, että talon ulkoväri kun on valkoinen, syvennyksen voisi maalata harmaaksi. Myös terasille saatiin hyviä vinkkejä.

Suunnittelija ei tehnyt asioista liian vaikeita. Hän kertoi, että yleensä värit ja tyyli tiedetään kun niitä tullaan valitsemaan. Ja kyllä hän oli oikeassa, Vaikka muutaman kerran jäimmekin miettimään vaihtoehtoja, punainen lanka oli kuitenkin mielissämme.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liukuovi

Tässä on upea liukuovemme. Meillä kävi uskomaton tuuri, tähän piti tulla "normaali" terassille vievä ovi ja ikkuna. Mutta rakennuttajalle oli käynyt niin, että johonkin toiseen taloon oli tilattu tämä ovi joka olikin väärän kätinen. Näin saimme tämän oven ja ikkunan tilalle. Ovesta kun tullaan ulos, terassilla on grilli ja ruokapöytä kun talo valmistuu. Nyt vielä mietimme mahtuisiko budjettiin lasikatto tähän kohtaan.

Evesa-talot

Evesa-talot on siitä ainutlaatuinen rakennusyritys, että he tekevät lähes kaiken asiakkaan niin halutessa. Arvostus Evesaa kohtaan kohosi, kun he suosittelivat että teemme (eli siis ostamme palvelun) maatyöt itse koska tontimme on kohtuullisen helppo maatöitä ajatellen. Näin saimme maatyöt halvemmalla, rakennusyrityksellä kun tulee olla riittävä kate maatöissä jos esimerkiksi tuleekin yllättäen vastaan kallio tms. Evesan toimitussisältöön on laskettu jo valmiiksi laadukkaita materiaaleja. Jo hyvissä ajoin he kuitenkin kertovat jos toiveet ylittävät budjetin, esimerkiksi meidän kohdalla kiintokalusteiden budjettia nostettiin saman tien 4000€. Saumaton yhteistyö, rento ote asioihin ja molemminpuolinen ajatusten heitto toteutuivat todella hyvin heti alusta asti. Yrityksen ammatillisuudesta kertoo myös se, että jotkut (näin jälkeenpäin ajateltuna todella ihmeelliset) ehdotuksemme tyrmättiin perustelujen kera. Onneksi näin...